Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг домати
• 4-5 пиперки
• 2 тиквички
• 4-5 картофа
• 100 г зелен фасул
• 200 г бамя
• 3 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 2-3 люти чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пиперките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме картофите, доматите и лука и също ги нарязваме на парчета. Почистваме бамята от дръжките и семената.
Слагаме зеленчуците в пръстен съд, посоляваме и разбъркваме. Прибавяме целите люти чушки. Заливаме с олиото, посоляваме на вкус, захлупваме гювеча и печем в умерена фурна, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.
Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...