Кулинарни рецепти » Ориенталска яхния

 Ориенталска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г патладжани
• 300 г тиквички
• 250 г чушки
• 2 средно големи глави лук
• 250 г домати
• 1 винена чашка червено вино
• 3 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• сол, дафинов лист, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на тънки колелца. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят, след което ги изпържваме леко.

Изпечените и обелени чушки почистваме от семките, доматите нарязваме на кръгчета. Редим зеленчуците последователно в тава на пластове.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме брашното и също го позапържваме.

Наливаме виното и малко топла вода, прибавяме подправките, разбъркваме и заливаме ястието с този сос. Запичаме в умерено загрята фурна и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало