Кулинарни рецепти » Пълнени картофи с ориз

 Пълнени картофи с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-големи картофа
• 3-4 домата
• 1 к.ч. доматен сок
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 2 глави лук
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно и задушаваме в част от мазнината лука, морковите и целината. Прибавяме ситно нарязаните домати и също ги задушаваме. Сипваме ориза, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и варим докато ориза набъбне. Сваляме от огъня и подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Обелваме картофите, нарязваме ги на половинки и ги издълбаваме. Леко ги посоляваме и пълним със сместа. Нареждаме ги в намслена тавичка, заливаме с млякото и доматения сок, поръсваме с разтопено масло и печем в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало