Кулинарни рецепти » Пълнени гъби със спанак

 Пълнени гъби със спанак

Продукти: (за 3 порции)

• 12 едри печурки
• 1 лъжица лимонов сок
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 домата
• 350 г спанак
• 50 г настърган кашкавал
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. месен бульон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно.

Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре.

Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио до стъклено.

Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и с лучената смес.

Пълним с връх гъбите с плънката.Поръсваме ги с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка.

Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята фурна до 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало