Продукти: (за 3 порции)
• 12 едри печурки
• 1 лъжица лимонов сок
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 домата
• 350 г спанак
• 50 г настърган кашкавал
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. месен бульон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно.
Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре.
Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио до стъклено.
Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и с лучената смес.
Пълним с връх гъбите с плънката.Поръсваме ги с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка.
Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята фурна до 200°С.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...