Кулинарни рецепти » Пълнени гъби със спанак

 Пълнени гъби със спанак

Продукти: (за 3 порции)

• 12 едри печурки
• 1 лъжица лимонов сок
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 домата
• 350 г спанак
• 50 г настърган кашкавал
• 4 с.л. бяло вино
• 4 с.л. месен бульон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изваждаме пънчетата на гъбите и ги нарязваме на ситно.

Поливаме печурките с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре.

Задушаваме нарязания на ситно лук, счукания чесън и пънчетата в 1 лъжица олио до стъклено.

Нарязваме на ситно почистените от семките домати и ги разбъркваме с нарязания на ситно спанак, половината от настъргания кашкавал и с лучената смес.

Пълним с връх гъбите с плънката.Поръсваме ги с останалия кашкавал и ги нареждаме в тавичка.

Поливаме ги с останалото олио, виното и бульона. Печем ги 15-20 минути в предварително загрята фурна до 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало