Кулинарни рецепти » Вегетариански гювечета

 Вегетариански гювечета

Продукти:

• 4 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 парченце масло
• 4 печени чушки
• 1 домат
• 1 парче кашкавал
• 1 парче сирене
• 4 яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелените картофи нарязваме на продълговати ивици и ги задушаваме с мазнината и малко вода до полуомекване. Посоляваме леко и разпределяме в намазани с мазнина гювечета.

Върху картофите слагаме нарязаните кашкавал и сирене, резенче домат и изпечена обелена чушка. Разпределяме и парченцето масло.

Върху всяко гювече чукваме по едно яйце и печем 10-15 минути в силна фурна. Готовите гювечета поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало