Кулинарни рецепти » Патладжани, пълнени с гъби

 Патладжани, пълнени с гъби
(Полша)

Продукти:

• 4 патладжана
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• костен бульон
• мащерка
• 1 дафинов лист
• сол

За плънката:

• 500 г гъби
• 250 г домати
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патлажаните по дължина на половинки и ги варим 10 мин в подсолена вода. Изваждаме ги и издълбаваме сърцевината.

Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на малки кубчета.

Нарязваме на ситно чесъна и 1 глава лук и ги запържваме в маслото. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме 5-6 мин.

После сипваме доматите заедно с отделения доматен сок, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме, докато течността се изпари.

Накрая слагаме издълбаната вътрешност, разбъркваме и пълним патладжаните с тази смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, като слагаме между тях нарязаните на парченца морков и лук.

Прибавяме подправките, заливаме с бульон, захлупваме и печем 20-30 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало