Продукти:
• 500 г сирене
• 4 големи домата
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 4 яйца
• черен и червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето и го смесваме с обелените и настъргани домати. Прибавяме разбитите яйца и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета, които предварително сме намазали с маслото. Печем в умерена фурна.
Поръсваме готовите гювечета с настърган кашкавал и червен пипер и връщаме във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...