Продукти:
• 500 г сирене
• 4 големи домата
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 4 яйца
• черен и червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето и го смесваме с обелените и настъргани домати. Прибавяме разбитите яйца и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета, които предварително сме намазали с маслото. Печем в умерена фурна.
Поръсваме готовите гювечета с настърган кашкавал и червен пипер и връщаме във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...