Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г коприва
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме копривата на дребно и я задушаваме в олиото, докато поомекне. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното, няколко стръкчета джоджен, черен пипер и сол на вкус. Запържваме всичко и отстраняваме от огъня.
Когато ястието изстине, поръсваме с натрошеното сирене и заливаме с яйцата, които сме разбили в прясното мляко. Разбъркваме сместа, опитваме на сол и изсипваме в намаслена тавичка.
Печем в силна фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...