Кулинарни рецепти » Мусака от зелен фасул и тиквички

 Мусака от зелен фасул и тиквички

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 500 г млади тиквички
• 1 връзка лук
• 2-3 зелени чушки
• 2-3 домата
• 3-4 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещена мазнина, докато леко се позачерви. Прибавяме разцепения по дължина фасул, дребно нарязаните чушки и домати и ги запържваме. Поръсваме със сол и ситно нарязани магданоз и копър и разбъркваме.

Отделно изпържваме тиквичките, които сме нарязали на тънки филийки по дължина и сме посолили.

Нареждаме част от изпържените тиквички, върху тях разстиламе част от фасула, отново нареждаме тиквички, отново разстиламе фасул, а най-отгоре завършваме с тиквички. Между пластовете поръсваме с малко настърган кашкавал. Отгоре също поръсваме с настърган кашкавал и с малко олио.

Заливаме с 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна, докато омекне фасула.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало