Продукти: (за 5 порции)
• 500 г зелен фасул
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз и копър
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го задушаваме в олиото и малко вода.
Обелените картофи леко сваряваме в подсолена вода и ги нарязваме на филии.
Подреждаме половината в намаслена тавичка. Отгоре насипваме половината фасул и покриваме с филийки домати. Върху доматите слагаме останалия фасул и най-отгоре нареждаме картофите. Всеки пласт солим и наръсваме с червен пипер и ситно нарязани ароматни треви.
Разбиваме на кашичка брашното и яйцата, наливаме прясното мляко, посоляваме и заливаме мусаката. Печем в умерена фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...