Продукти: (за 5 порции)
• 500 г зелен фасул
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз и копър
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го задушаваме в олиото и малко вода.
Обелените картофи леко сваряваме в подсолена вода и ги нарязваме на филии.
Подреждаме половината в намаслена тавичка. Отгоре насипваме половината фасул и покриваме с филийки домати. Върху доматите слагаме останалия фасул и най-отгоре нареждаме картофите. Всеки пласт солим и наръсваме с червен пипер и ситно нарязани ароматни треви.
Разбиваме на кашичка брашното и яйцата, наливаме прясното мляко, посоляваме и заливаме мусаката. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...