Продукти: (за 5 порции)
• 500 г зелен фасул
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз и копър
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го задушаваме в олиото и малко вода.
Обелените картофи леко сваряваме в подсолена вода и ги нарязваме на филии.
Подреждаме половината в намаслена тавичка. Отгоре насипваме половината фасул и покриваме с филийки домати. Върху доматите слагаме останалия фасул и най-отгоре нареждаме картофите. Всеки пласт солим и наръсваме с червен пипер и ситно нарязани ароматни треви.
Разбиваме на кашичка брашното и яйцата, наливаме прясното мляко, посоляваме и заливаме мусаката. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...