Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 яйца
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 3 с.л. овесени ядки
• 300 г ситно настърган кашкавал
• 2 филии хляб
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата в по-дълбок съд. Добавяме орехите, овесените ядки, настъргания кашкавал, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме с черен пипер и сол
Омесваме всичко като кайма и правим неголеми кюфтета, които нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...