Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 яйца
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 3 с.л. овесени ядки
• 300 г ситно настърган кашкавал
• 2 филии хляб
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата в по-дълбок съд. Добавяме орехите, овесените ядки, настъргания кашкавал, накиснатия и отцеден хляб. Подправяме с черен пипер и сол
Омесваме всичко като кайма и правим неголеми кюфтета, които нареждаме в намаслена тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...