Кулинарни рецепти » Чушки по панагюрски

 Чушки по панагюрски

Продукти:

• 10-12 чушки за пълнене
• 1 дебела филия хляб (без кората)
• 2 яйца
• 2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 кг домати
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. олио
• сол
• брашно за овалване на чушките

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба за 10 мин в студена вода, след което го изстискваме. Смесваме го с натрошеното сирене и разбитите яйца.

Почистваме чушките от семената и ги напълваме с приготвената плънка. Овалваме ги в брашното и ги нареждаме в намаслена тавичка.

Обелваме доматите, настъргваме ги на едро ренде и ги смесваме с олиото и наситнения магданоз. Посоляваме, разбъркваме и заливаме чушките. Печем до готовност в умерено загрята фурна.

Автор: Олга Кожухарова

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало