Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 12 картофа
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л.галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко подсолена вода. Когато омекне, заливаме с горещото масло и го объркваме с кашкавала.
Варим, но не напълно картофите, обелваме ги и ги издълбаваме. Подправяме със сол и червен пипер и ги пълним със спаначеното пюре.
Поръсваме с галета, редим в намаслена тавичка и заливаме с гореща мазнина. Печем в силна фурна докато хванат златиста корица.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...