Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 12 картофа
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л.галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко подсолена вода. Когато омекне, заливаме с горещото масло и го объркваме с кашкавала.
Варим, но не напълно картофите, обелваме ги и ги издълбаваме. Подправяме със сол и червен пипер и ги пълним със спаначеното пюре.
Поръсваме с галета, редим в намаслена тавичка и заливаме с гореща мазнина. Печем в силна фурна докато хванат златиста корица.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...