Продукти: (за 2-3 порции)
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 180 мл прясно мляко
• 100-150 г сирене
• 2-3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме от брашното, маслото и млякото светъл бешамел, сипваме в него натрошеното сирене, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме сместа да изстине.
Прибавяме към изстиналия гъст сос разбитите на пяна жълтъци и разбитите на сняг белтъци, като непрекъснато бъркаме.
Изсипваме сместа в намаслена форма за суфле и печем 25 мин на водна баня в умерена фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...