Продукти: (за 2-3 порции)
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 180 мл прясно мляко
• 100-150 г сирене
• 2-3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме от брашното, маслото и млякото светъл бешамел, сипваме в него натрошеното сирене, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме сместа да изстине.
Прибавяме към изстиналия гъст сос разбитите на пяна жълтъци и разбитите на сняг белтъци, като непрекъснато бъркаме.
Изсипваме сместа в намаслена форма за суфле и печем 25 мин на водна баня в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...