Кулинарни рецепти » Пълнена тиквичка

 Пълнена тиквичка

Продукти:

• 1 тиквичка
• 1 изцедено кисело мляко
• 1/2 ч. ч. настъргано сирене
• черен пипер, сол

За плънката:

• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, копър, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме тиквичката и я посоляваме.

Нарязваме гъбите и ги задушаваме в половината от мазнината. Смесваме ги с накиснатия в млякото и отцеден хляб, разбитите яйца, останалото олио и ситно нарязания копър. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и пълним тиквичката с тази смес.

Слагаме я в намаслена тавичка и поливаме с киселото мляко, добре размесено със сиренето. Поръсваме отгоре с черен пипер и запичаме в умерена фурна до порозовяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало