Продукти:
• 1кг зелен фасул
• 2-3 стръка пресен лук
• 1/2 пакетче масло
• 2-3 с.л. олио
• 3-4с.л. брашно
• 5 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1ч.ч. кисело мляко
• 50 г сирене
• 1/2 връзка копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула в леко подсолена вода, докато омекне, без да се разварява. Отцеждаме и го нарязваме на парченца по 1см.
Запържваме го в 3-4 с.л. сгорещено масло. Добавяме в запръжката ситно нарязания лук и подправяме с копъра.
Разбиваме прясното мляко с брашното и трите яйцата и подправяме с черен пипер и сол но вкус. Изсипваме при фасула и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в намазнена тава. Най-отгоре настъргваме сиренето и запичаме до готовост.
Готовата мусака заливаме с разбитите с кисело мляко 2 яйца и допичаме докато хване червена кора.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...