Кулинарни рецепти » Постна мусака

 Постна мусака

Продукти:

• 1кг зелен фасул
• 2-3 стръка пресен лук
• 1/2 пакетче масло
• 2-3 с.л. олио
• 3-4с.л. брашно
• 5 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1ч.ч. кисело мляко
• 50 г сирене
• 1/2 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в леко подсолена вода, докато омекне, без да се разварява. Отцеждаме и го нарязваме на парченца по 1см.

Запържваме го в 3-4 с.л. сгорещено масло. Добавяме в запръжката ситно нарязания лук и подправяме с копъра.

Разбиваме прясното мляко с брашното и трите яйцата и подправяме с черен пипер и сол но вкус. Изсипваме при фасула и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в намазнена тава. Най-отгоре настъргваме сиренето и запичаме до готовост.

Готовата мусака заливаме с разбитите с кисело мляко 2 яйца и допичаме докато хване червена кора.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало