Кулинарни рецепти » Брюкселско зеле с кашкавал

 Брюкселско зеле с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г брюкселско зеле
• 300 г кашкавал
• 100 мл сметана
• 2 глави лук
• 30 г настъргано сирене
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 к.ч. вода
• 60 г пушена сланина
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и почистваме брюкселското зеле и го варим около 12 минути на пара. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в 50 г краве масло, прибавяме виното и оставяме сместа да поври.

Запържваме нарязаната на кубчета пушена сланина до зачервяване. Разтваряме бульона във врящата вода. Нарязваме кашкавала на кубчета и смесваме с бульона, докато се получи крем.

В голям съд смесваме лука, сметаната, крема от кашкавал и пушената сланина. Посоляваме и поръсваме с пипер сместа.

Слагаме зелето в тавичка, заливаме с приготвения сос и поръсваме с настърганото сирене. Печем десетина минути в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало