Кулинарни рецепти » Брюкселско зеле с кашкавал

 Брюкселско зеле с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г брюкселско зеле
• 300 г кашкавал
• 100 мл сметана
• 2 глави лук
• 30 г настъргано сирене
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 к.ч. вода
• 60 г пушена сланина
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и почистваме брюкселското зеле и го варим около 12 минути на пара. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в 50 г краве масло, прибавяме виното и оставяме сместа да поври.

Запържваме нарязаната на кубчета пушена сланина до зачервяване. Разтваряме бульона във врящата вода. Нарязваме кашкавала на кубчета и смесваме с бульона, докато се получи крем.

В голям съд смесваме лука, сметаната, крема от кашкавал и пушената сланина. Посоляваме и поръсваме с пипер сместа.

Слагаме зелето в тавичка, заливаме с приготвения сос и поръсваме с настърганото сирене. Печем десетина минути в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало