Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг картофи
• 50 г соево брашно
• 100 г пшенично брашно
• 2-3 с.л. овесени ядки
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.л. черен пипер
• 1 к.л. кимион
• 1 щипка стрита на прах сушена коприва
• 1 с.л. сушена чубрица
• 1-2 с.л. галета
• на върха на ножа сода за хляб
• лютив или сладък червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме необелените картофи. След като изстинат, ги обелваме и пасираме или настъргваме на ренде.
Прибавяме соевото и пшеничното брашно, кипнатите във вряла вода овесени ядки, ситно нарязания лук и подправките. Сипваме 2-3 с.л. олио и омесваме добре продуктите.
От получената смес оформяме кюфтета, които овалваме в галета и нареждаме в намаслена тавичка. Поливаме ги с останалото олио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...