Продукти: (за 4 порции)
• 700 г картофи
• 200 г сирене
• 4 яйца
• 60 г краве масло
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги и оставяме да изстинат. Нарязваме ги на парчета и разпределяме в индивидуални гювечета.
Слагаме във всяко гювече по малко натрошено сирене и бучка масло. Заливаме с разбитите с малко сол яйца, поръсваме с червен пипер, захлупваме и печем 10-15 мин в умерена фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...