Кулинарни рецепти » Копривена каша с яйца

 Копривена каша с яйца

Продукти:

• 1 кг коприва
• 125 г краве масло
• 100 г брашно
• 200 г настъргано сирене
• 100 г смлени орехови ядки
• 3 стръка пресен чесън
• 6 яйца
• червен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Почистваме копривата и я измиваме в няколко води. Слагаме я в тенджера с вода, сваряваме, отцеждаме и пасираме.

В половината от маслото запържваме брашното. Сипваме запръжката при пасираната коприва и разреждаме с част от отварата, в която се е варила копривата. Оставяме на тих огън да се сгъсти.

Нарязваме ситно чесъна и го слагаме в тавичка. Отгоре изсипваме копривената каша, прибавяме настърганото сирене, посоляваме на вкус и разбъркваме.

Слагаме тавичката във фурната и щом се сгорещи чукваме яйцата внимателно, така че да останат цели. Печем, докато яйцата станат готови.

Изваждаме ястието от фурната и разпределяме на порции в чинии. Сгорещяваме останалото масло, подправяме с червен пипер и заливаме всяка порция. Поднасяме ястието горещо, поръсено със смлени орехи.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало