Продукти: (за 4 порции)
• 12 средно големи червени чушки
• 1-2 връзки пресен лук
• 1 ч. ч. ориз
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 1 пакетче извара
• 1 яйце
• 3-4 картофа
• 2-3 с.л. мазнина
• 1 люта чушка
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистваме чушките от семето.
Запържваме 1-2 връзки пресен лук с перата в 2-3 с.л. мазнина, прибавяме ориза, черния и червения пипер, лютата чушка, ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър. Когато свалим сместа от огъна, прибавяме изварата и яйцето. Разбъркваме.
Пълним чушките и ги запичаме във фурна, покрити с ред нарязани на филийки картофи.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...