Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг картофи
• 1 средно голям патладжан
• 4-5 пиперки
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 2-3 с.л. счукан сухар
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме, разрязваме на половинки и издълбаваме картофите.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с яйцата, изпечените и ситно нарязани патладжан и пиперки, половината от маслото, ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол.
Пълним картофите със сместа, покриваме ги с кръгчета от доматите и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме със счукания сухар, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и останалото масло и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....