Кулинарни рецепти » Кисело зеле с гъби

 Кисело зеле с гъби

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 500 г печурки
• 100 г ориз
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на ивички и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.

Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в останалото олио. Щом поомекне прибавяме ориза, поръсваме с черен и червен пипер и готвим още няколко минути.

Смесваме с гъбите, прехвърляме сместа в тавичка, наливаме малко зелев сок и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало