Кулинарни рецепти » Огретен от картофи

 Огретен от картофи

Продукти:

• 1200 г картофи
• 120 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. олио
• 3 яйца
• 3 с. л. брашно
• 1 1/2 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. В намазана с олио тава изсипваме настърганите картофи, посоляваме и настъргваме половината от кашкавала.

Заливаме със сос Бешамел, приготвен от брашното, запържено в мазнина и разредено с прясно мляко. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и запичаме във фурната до зачервяване.

Автор: Димка Георгиева

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало