Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и гъби

 Пълнени чушки с ориз и гъби

Продукти:

• 12 широки чушки за пълнене
• 1 ч.ч. ориз
• 10-12 гъби печурки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 4 домата
• черен пипер, магданоз и сол

Начин на приготвяне:

Чушките почистваме от дръжките и семето. Лука и гъбите задушаваме с 3 с.л. олио и щипка сол. Добавяме ориза и след 3-4 минути заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме на тих огън, докато оризът поеме течността. Прибавяме черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Напълваме чушките със сместа, подреждаме ги плътно една до друга и заливаме с настърганите домати и останалото олио. Доливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода.

Ястието покриваме с алуминиево фолио и печем на умерена фурна.

Автор: Пенка Чапанова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало