Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едри зрели домати
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. натрошен сухар
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите напречно на филии. Магданоза нарязваме на дребно.
Разстиламе половината от магданоза на дъното на пръстен съд и върху него нареждаме един ред доматени филии, посоляваме и поръсваме отгоре 1 с.л. счукан сухар. Пак посипваме магданоз, пак нареждаме домати и поръсваме сухар. Щом наредим третия ред домати, най-отгоре поръсваме остатъка от сухара и червен пипер.
Наливаме олиото и слагаме в умерено загрята фурна. Вода не наливаме. Опечения гювеч трябва да остане на мазнина.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...