Кулинарни рецепти » Мусака от коприва

 Мусака от коприва

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг коприва
• 1-2 връзки зелен лук или 3-4 глави стар лук
• 6 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едро копривата.

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината. Добавяме копривата, а малко по-късно ориза, червения пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 мин заливаме с 3 ч.ч. кипяща подсолена вода и оставяме ястието да ври на тих огън, докато уври оризът.

Изсипваме в тавичка и заливаме с киселото мляко, с което сме разбили яйцата и ситно натрошеното сирене. Запичаме 10-15 мин в силна фурна, докато се образува коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало