Кулинарни рецепти » Картофи на очи

 Картофи на очи

Продукти: (за 4 порции)

• 4 големи картофа
• 4 ч.л. натрошено сирене
• 4 яйца
• 4 зърна черен пипер
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги подрязваме от единия край, за да могат да стоят прави. Издълбаваме ги и ги бланширам във вряща подсолена вода.

Слагаме във всеки картоф по 1 ч.л. сирене, а отгоре счупваме по 1 яйце. Украсяваме със зрънце от черен пипер.

Нареждаме картофите в намаслена тавичка и печем при 220°С, докато картофите омекнат и яйцата се опекат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало