Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 150 мл олио
• 3-4 глави лук
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен.
В останалото олио и 2-3 с.л. вода /или зелев сок/ задушаваме ситно нарязаното зеле. Когато зелето омекне, прибавяме ориза, прехвърляме сместа в тавичка и печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...