Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 150 мл олио
• 3-4 глави лук
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен.
В останалото олио и 2-3 с.л. вода /или зелев сок/ задушаваме ситно нарязаното зеле. Когато зелето омекне, прибавяме ориза, прехвърляме сместа в тавичка и печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...