Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г пресни картофи
• 2 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 домат
• 2 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри парчета и ги сваряваме в малко вода.
Нарязваме лука на ситно и в отделен съд го задушаваме с олиото. Прибавяме препеченото брашно и обеления и настърган домат. Задушаваме още 2-3 мин и изсипваме доматите при картофите. Посоляваме и разбъркваме много добре.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и разпръскваме отгоре парченца масло. Печем в умерена фурна, докато картофите станат златисто-кафяви.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...