Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг целина
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 3 с.л. брашно
• 7-8 домата
• 1 лимон
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на филийки, а лука и морковите нарязваме на ситно. Обелваме половината от доматите и ги настъргваме на едро ренде.
Затопляме на тих огън половината от олиото и последователно задушаваме до омекване лука, морковите, целината и настърганите домати. От време на време наливаме по малко топла вода.
След като всичко омекне, изсипваме продуктите в тавичка. Прибавяме скилидките чесън, дафиновия лист, черен пипер, оцет и сол на вкус. Заливаме с кашица от препеченото и размито в студена вода брашно, покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета, и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Заливаме ястието с останалото олио, нареждаме отгоре лимонови резенчета, на които сме отстранили кората и семената и печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...