Кулинарни рецепти » Прясно зеле със сирене

 Прясно зеле със сирене

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 50 г масло
• 20 г брашно
• 100 мл прясно мляко
• 100 г заквасена сметана
• 100 г сирене
• 2-3 скилидки чесън
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелката на едри парчета и я слагаме в съд с подсолена вода. Варим, докато омекне. Намазваме тавичка с половината масло. Изваждаме свареното зеле и го разстиламе в тавичката.

В отделен съд сгорещяваме останалото масло и запържваме брашното. Заливаме с прясното мляко и оставяме да ври, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и прибавяме сметаната, настърганото сирене, черния пипер, сол, ситно нарязан копър и счукания чесън.

Така приготвената заливка изсипваме равномерно върху зелето. Печем ястието в силна фурна. Сервираме веднага, като гарнираме с резени от пресни домати.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало