Продукти:
• 1 прясна зелка
• 50 г масло
• 20 г брашно
• 100 мл прясно мляко
• 100 г заквасена сметана
• 100 г сирене
• 2-3 скилидки чесън
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на едри парчета и я слагаме в съд с подсолена вода. Варим, докато омекне. Намазваме тавичка с половината масло. Изваждаме свареното зеле и го разстиламе в тавичката.
В отделен съд сгорещяваме останалото масло и запържваме брашното. Заливаме с прясното мляко и оставяме да ври, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и прибавяме сметаната, настърганото сирене, черния пипер, сол, ситно нарязан копър и счукания чесън.
Така приготвената заливка изсипваме равномерно върху зелето. Печем ястието в силна фурна. Сервираме веднага, като гарнираме с резени от пресни домати.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...