Кулинарни рецепти » Пълнени домати с кашкавален сос

 Пълнени домати с кашкавален сос

Продукти:

• 8 големи домата
• 3 равни с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, отрязваме им капачета, издълбаваме ги и леко ги посоляваме.

Запържваме брашното в сгорещеното олио и наливаме мляко, колкото да получим средно гъст сос. Прибавяме нарязаната вътрешност на доматите и черния пипер и варим десетина минути.

Сваляме от огъня, сипваме настъргания кашкавал и последователно прибавяме наситнения магданоз, разбитите жълтъци и накрая разбитите на гъст сняг белтъци.

Пълним доматите със соса, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги заливаме с останалия сос. Печем 20-25 мин в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало