Кулинарни рецепти » Гювеч с ориз и домати

 Гювеч с ориз и домати

Продукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 5-6 домата
• 2-3 глави лук
• 4-5 чушки
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и го запържваме. После поръсваме червения пипер и прибавяме ситно нарязаните чушки, домати и магданоз.

Посоляваме, разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязан магданоз.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало