Кулинарни рецепти » Пълнени картофи по манастирски

 Пълнени картофи по манастирски

Продукти: (за 4 порции)

• 8 картофа
• 2-3 с.л. олио
• половин глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите в подсолена вода, докато поомекнат, и ги обелваме. Отрязваме капачета от двата им срещуположни края и ги издълбаваме. Посоляваме.

Запържваме в олиото ситно нарязания лук и издълбаната част от картофите. Отстраняваме от огъня и прибавяме твърдо сварените яйца, нарязани на дребни кубчета, магданоз, черен пипер и сол. Разбъркваме и пълним картофите с тази смес.

Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с разтопеното масло и печем в силна фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало