Кулинарни рецепти » Прясно зеле с кашкавал

 Прясно зеле с кашкавал

Продукти:

• 1 малка зелка
• 2-3 с.л. оцет
• 50 г краве масло
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зелката и я разрязваме на 8 резена, които слагаме за 10-15 минути във вода, подкиселена с оцета. След това ги пускаме във вряща подсолена вода и ги оставяме да врят на умерен огън, докато омекнат.

Изваждаме ги внимателно с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят. Нареждаме ги в подходяща тавичка, заливаме ги със сгорещено масло, покриваме с настъргания кашкавал и поръсваме с червен пипер.

Ако желаем, може да не запичаме ястието, но по-пикантно е запечено в умерена фурна. Поднасяме го топло.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало