Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 по-голяма глава лук
• 200 г сирене
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Подбираме тиквички с еднаква големина, разрязваме ги надлъжно на две и ги издълбаваме.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в половината от маслото.Щом поомекне, прибавяме брашното и заливаме с 1-2 с.л. горещо мляко. Смесваме с настърганото сирене и половината от разбитите яйца.
Напълваме издълбаните тиквички с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалата част от разбитите яйца и млякото и печем във фурна до полуготовност.
Поливаме с останалата част от маслото и допичаме.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...