Продукти: (за 2 порции)
• 2-3 гулии
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме средно големи гулии, измиваме ги добре и ги нарязваме на кръгчета. Варим ги в подсолена вода, докато омекнат.
В намаслена тавичка изсипваме сварения ориз и заливаме с млякото. Нареждаме отгоре сварената гулия, подправяме на вкус със сол и черен пипер, поръсваме с брашното и печем в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...