Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг съвсем млади тиквички
• 300 г пресни гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 стрък чесън
• 100 г краве масло
• 100 г сметана
• 100 г кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, посоляваме оставяме да се отцедят.
Нареждаме гъбите цели в намаслена тавичка и леко ги посоляваме. Върху тях нареждаме тиквичките и поръсваме ориза. Поръсваме ситно нарязаните магданоз и чесън и малко смлян черен пипер. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода. Прибавяме сметаната и разтопеното масло.
Печем в умерена фурна, докато ястието остане само на масло. Накрая поръсваме настъргания кашкавал и запичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...