Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз

 Зрял фасул с ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула от вечерта в 5 ч.ч. студена вода. На другия ден го изплакваме и го варим в прясна вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да варим. След 30 мин слагаме доматеното пюре, посоляваме на вкус и доваряваме фасула.

В олиото запържваме ориза. Когато стане прозрачен, го прибавяме към сварения фасул заедно с почистените от костилките маслини. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Изсипваме сместа в тавичка и печем в силно загрята фурна, докато оризът набъбне. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало