Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз

 Зрял фасул с ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула от вечерта в 5 ч.ч. студена вода. На другия ден го изплакваме и го варим в прясна вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да варим. След 30 мин слагаме доматеното пюре, посоляваме на вкус и доваряваме фасула.

В олиото запържваме ориза. Когато стане прозрачен, го прибавяме към сварения фасул заедно с почистените от костилките маслини. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Изсипваме сместа в тавичка и печем в силно загрята фурна, докато оризът набъбне. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало