Кулинарни рецепти » Тиквички по софийски

 Тиквички по софийски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг тиквички
• 500 г сирене
• 5 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги задушаваме с малко вода и сол на слаб огън. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги отцеждаме.

Разбиваме яйцата с млякото. Натрошаваме сиренето.

Смесваме всички продукти, прибавяме наситнените зелении, разбъркваме добре и изсипваме в намаслена тавичка. Заливаме с разтопеното масло, посоляваме на вкус и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало