Продукти:
• половин средно голяма тиква
• 1 и 1/4 ч.ч. натрошено сирене
• 3 домата
• 1/2 ч.ч. олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на филийки.
Задушаваме я в половината олио и малко вода до омекване и я нареждаме в намаслена тавичка, като между всеки ред ръсим натрошено сирене. Най-отгоре покриваме с кръгчета домати.
Сгорещяваме останалото олио и поливаме ястието. Печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...