Продукти:
• 1 кг пиперки (10-12 броя)
• 1-2 червени домата
• 200 г сирене
• 2 яйца
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. олио
• 2 филии бял хляб
• 1/2 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в прясното мляко, изстискваме и го надробяваме. Прибавяме настърганото сирене, яйцата, обелените и ситно нарязани домати, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме сместа и с нея пълним почистените от дръжките и семето чушки. Нареждаме ги в тавичка, поливаме с мазнината и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...