Продукти:
• 6-7 големи картофа
• 300 г грах от консерва
• 3-4 с.л. маргарин
• магданоз, сол
• пържени картофи
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, отрязваме от едната им страна капачета и издълбаваме вътрешността.
Запържваме граха в маргарина и напълваме картофите. Затваряме ги с капачетата и нареждаме в йенска тенджера.
Заливаме ги с няколко лъжици разтопен маргарин и 1 к.ч. вода. Покриваме тенджерата с капак или фолио. Печем в умерена фурна, като внимаваме да не се разварят картофите.
В средата на голяма чиния поставяме пържени картофи, а наоколо подреждаме пълнените. Украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...