Кулинарни рецепти » Патладжани с чесън и лук

 Патладжани с чесън и лук

Продукти: (за 4 порции)

• 4 големи патладжана
• 5-6 глави лук
• 1 глава чесън
• 5-6 домата
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. едро нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят.

Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината, докато лука стане прозрачен. Прибавяме 2 обелени и ситно нарязани домати. След 10 мин прибавяме червения пипер и едро нарязания магданоз.

С приготвената смес пълним разрезите в патладжаните, а остатъка изсипваме в тавичка. Върху нея нареждаме останалите домати, нарязани на филийки и патладжаните.

Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало