Продукти: (за 4 порции)
•	4 големи патладжана
•	5-6 глави лук
•	1 глава чесън
•	5-6 домата
•	1 1/2 к.ч. олио
•	1 ч.л. червен пипер
•	2 с.л. едро нарязан магданоз
•	сол
Начин на приготвяне:
Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. 
Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината, докато лука стане прозрачен. Прибавяме 2 обелени и ситно нарязани домати. След 10 мин прибавяме червения пипер и едро нарязания магданоз. 
С приготвената смес пълним разрезите в патладжаните, а остатъка изсипваме в тавичка. Върху нея нареждаме останалите домати, нарязани на филийки и патладжаните. 
Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
              Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
              Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
              Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
              Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...