Кулинарни рецепти » Ориз в гювечета

 Ориз в гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г сварен ориз
• 100 г сметана
• 100 г сирене
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме натрошеното сирне с разбитите сметана и яйца. Прибавяме ориза и по-голямата част от маслото и разбъркваме добре.

Намазваме с останалото масло стените на 4 гювечета и разпределяме в тях сместа. Печем на водна баня при умерена температура.

Автор: Анна Димова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало