Кулинарни рецепти » Гъби с естрагон

 Гъби с естрагон

Продукти: (за 4 порции)

• 16-20 гъби
• 1 разбито яйце
• 1-2 с.л. галета
• 100 г извара
• 2 с.л. майонеза
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан пресен естрагон
• 1 с.л. стрит сух естрагон
• 1/4 червена чушка
• 1-2 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• зелена салата за подложка

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите от пънчетата и овалваме шапките ги в разбитото с малко сол яйце, топваме ги в галета и ги подреждаме в намаслена тавичка. Печем 15-20 мин на 220°С, докато хванат хрупкава коричка.

Отделно смесваме с пасатора майонезата и изварата, подправяме с естрагона и прибавяме нарязаното на ситно яйце, както и наситнената чушка. Разбъркваме и подправяме със счукан чесън и черен пипер.

Правим във всяка чиния подложка от цели листа зелена салата, отгоре подреждаме гъбите, заливаме с по 1 с.л. от соса, а остатъка от него сервираме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало