Кулинарни рецепти » Гъби с естрагон

 Гъби с естрагон

Продукти: (за 4 порции)

• 16-20 гъби
• 1 разбито яйце
• 1-2 с.л. галета
• 100 г извара
• 2 с.л. майонеза
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан пресен естрагон
• 1 с.л. стрит сух естрагон
• 1/4 червена чушка
• 1-2 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• зелена салата за подложка

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите от пънчетата и овалваме шапките ги в разбитото с малко сол яйце, топваме ги в галета и ги подреждаме в намаслена тавичка. Печем 15-20 мин на 220°С, докато хванат хрупкава коричка.

Отделно смесваме с пасатора майонезата и изварата, подправяме с естрагона и прибавяме нарязаното на ситно яйце, както и наситнената чушка. Разбъркваме и подправяме със счукан чесън и черен пипер.

Правим във всяка чиния подложка от цели листа зелена салата, отгоре подреждаме гъбите, заливаме с по 1 с.л. от соса, а остатъка от него сервираме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало