Продукти: (за 4 порции)
• 16-20 гъби
• 1 разбито яйце
• 1-2 с.л. галета
• 100 г извара
• 2 с.л. майонеза
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан пресен естрагон
• 1 с.л. стрит сух естрагон
• 1/4 червена чушка
• 1-2 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• зелена салата за подложка
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите от пънчетата и овалваме шапките ги в разбитото с малко сол яйце, топваме ги в галета и ги подреждаме в намаслена тавичка. Печем 15-20 мин на 220°С, докато хванат хрупкава коричка.
Отделно смесваме с пасатора майонезата и изварата, подправяме с естрагона и прибавяме нарязаното на ситно яйце, както и наситнената чушка. Разбъркваме и подправяме със счукан чесън и черен пипер.
Правим във всяка чиния подложка от цели листа зелена салата, отгоре подреждаме гъбите, заливаме с по 1 с.л. от соса, а остатъка от него сервираме в сосиера.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...