Кулинарни рецепти » Пълнени ангинари със зеленчуци

 Пълнени ангинари със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 8 ангинара
• 2 моркова
• 4 глави лук
• 1 глава целина
• 4 картофа
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ангинарите, отрязваме капачета от едната страна и ги издълбаваме. Посоляваме леко отвътре.

Нарязваме морковите, целината и картофите на парчета.

Запържваме с част от мазнината ситно нарязания лук, прибавяме целината, морковите и картофите.

Нарязваме вътрешността на ангинарите на кубчета и я задушаваме 15 мин в загрята мазнина. Прибавяме целината, морковите и картофите, черен пипер, ситно нарязани магданаз и джоджен. Посоляваме, разбъркваме и с получената смес пълним ангинарите.

Захлупваме ги с капачетата, нареждаме ги тавичка, изсипваме обелените и настъргани домати, наливаме малко олио и 1 ч.ч. гореща подсолена вода и печем, докато останат на мазнина.

Нареждаме готовите ангинари в плато, отстраняваме капачетата и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало