Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки по луковитски

 Пълнени пиперки по луковитски

Продукти: (за 4 порции)

• 8 чушки
• 3 глави лук
• 1-2 домата
• 200 г сирене
• 100 г извара
• 4 яйца
• 1 бучка краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Подбираме по-големи чушки, за предпочитане от сорта “Сиврия” и ги почистваме от семето. Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в мазнината.

Отделно настъргваме сиренето и го смесваме с изварата и две от яйцата. Добавяме ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер. Разбъркваме с лука и посоляваме. С получената смес пълним суровите чушки, без да ги препълваме. Вместо с капаче ги затваряме с парче домат.

Печем в умерена фурна. Ако сосът, който се отделя при печенето започне да загаря, добавяме малко вода. Малко преди да ги извадим от фурната, заливаме със сос от две разбити яйца и кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало