Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с гъби

 Домати, пълнени с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г гъби
• 8 домата
• 50 г краве масло
• 200 г настърган кашкавал
• 2-3 листа градински чай
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на тънки ивички. Задушаваме ги в мазнината заедно със ситно нарязания магданоз, докато омекнат. Прибавяме градинския чай и посоляваме.

Изрязваме капачета от горната страна на доматите и издълбаваме вътрешността им. Напълваме ги с гъбената смес, слагаме капачетата, нареждаме ги в намаслена тавичка и запичаме 10 мин в умерена фурна.

Поднасяме доматите, поръсени с едро настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало